top of page
mcfineline.jpg

FineLine Tattoo

Een fineline tattoo is een tatoeage die gezet is met fijne dunne lijntjes. Deze lijnen kunnen verschillen. Zo kan een fineline tattoo volledig bestaan uit fijne lijntjes of er kan gebruik gemaakt worden van een mix tussen hele fijne lijnen en wat grover lijnwerk. Wanneer je voor een combinatie van verschillende lijnen kiest, creëer je een mooi contrast in het lijnwerk van de tattoo.

Je kan bovendien kiezen om zeer fijne rechte of gebogen lijnen zetten met maar een enkele naald. Op deze manier kun je een tattoo laten zetten die echt super gedetailleerd kan zijn, terwijl de tattoo helemaal niet enorm in your face is. Dit is namelijk veel subtieler. Hierdoor krijgt het uiteindelijke resultaat een hele fijne, zachte uitstraling. Deze tattoovorm is bijvoorbeeld zeer gewild bij bloemstukken, namen, teksten en gedetailleerdere afbeeldingen.

Wanneer kies je voor een Fineline tattoo?

Deze stijl van tatoeëren leent zich perfect voor minimalistische afbeeldingen, teksten, geluidsgolven, namen, contouren en scherpe afbeeldingen. Doordat er dunnere naalden worden gebruikt voelt het ook wat minder pijnlijk aan dan bij grotere, vooral ingekleurde, stukken.

 

Je kan er ook voor kiezen om een fineline tattoo te combineren met een realistiche black and grey tattoo. Denk hierbij aan die bos bloemen die voor de helft realistisch is getattoeerd en de andere helft in fineline. De kunst van het weglaten is juist de kracht van het ontwerp. De lijnen kun je laten aanvullen met een steunkleur of dotwork. Het is maar wat je zelf mooi vindt

Hoe verzorg je een Fineline tattoo?

Een fineline tattoo verzorg je hetzelfde als een normale tattoo. Het enige verschil is dat een fineline tatoeage vaker wat eerder genezen is. Ook heb je vaak minder last van jeuk en korstvorming. Door de bijzondere naalden die gebruikt worden, zou je ook net iets minder pijn voelen bij het zetten van de tattoo. Bovendien moet de huid voor dit type tattoo niet al te diep `geprikt` worden, waardoor je huid net iets minder tijd nodig heeft om te herstellen. Alleen maar voordelen dus aan zo’n fineline tattoo. Toch gelden ook hier de basisregels. Zo zul je een tijdje uit de zon moeten blijven, je mag er even niet mee zwemmen en je moet de tattoo natuurlijk goed insmeren en vet houden.

fineline_edited.jpg
tattooroos.jpg
bottom of page