top of page
ISIMG-650080.JPG

Semi Permanente make-up

De tijd dat we dagelijks voor de spiegel veel tijd spenderen aan een passende make up lijkt voorgoed achter ons te liggen.

Permanente make-up (semi) is er voor iedereen die er op elk moment van de dag op een natuurlijke manier verzorgd uit wil zien, weinig tijd heeft of moeite heeft om zich op te maken. Littekens willen camoufleren bijvoorbeeld in de wenkbrauwen maar ook voor een subtiele lashliner.

Permanente make-up

Ook als je allergisch bent voor gewone make-up, is permanente make-up vaak de oplossing.

Perfect onder alle omstandigheden, dus ook met sporten in de sauna en met zwemmen, uw permanente make-up blijft altijd op z’n plaats en loopt niet meer uit. Tevens ideaal voor mensen die… Met een bril het lastig vinden om make-up aan te brengen, Door een ziekte of andere oorzaak te maken hebben met haarverlies, Geen vaste hand hebben bij het aanbrengen van make-up, Geen oogpotlood kunnen verdragen, Een rafelige liplijn willen veranderen in een strakke lipcontour, Dunne lippen willen verbreden, Nauwelijks of geen wenkbrauwen meer hebben, Veel aan sport doen.

Cosmetische Pigmentatie kan worden toegepast om wenkbrauwen, lippen of oogleden te accentueren en/of te corrigeren. Blijft gemiddeld 12 maanden tot drie jaar zitten dit is afhankelijk van je huidtype, nazorg en levenstijl!

Het mooiste is wel als je afhankelijk van jouw huidtype ieder jaar een touch up behandeling uit laat voeren zodat de kleur niet teveel vervaagt. In het geval wanneer de model compleet is vervaagd voor meer dan 80% zal dit geen touch up behandeling meer zijn maar een compleet nieuwe zetting als behandeling.

Contra indicatie

Bij een moedervlek, keratosis, eczeem zal er geen pigmentatie op worden gebracht!

 • Zwangerschap: NEE

 • Borstvoeding: NEE

 • Eczeem: NEE

 • Diabetes: JA (in overleg met uw arts)

 • Botox & Fillers: JA (30 dagen erna)

 • Allergien: wordt bekend na een patch test

 • Littekens met oude pmu: Na grondig onderzoek te bepalen

 • Bloedverdunners: JA (in overleg met uw arts stoppen op de dag van de behandeling)

 • Menstruatie: Liever niet ivm

De Nabehandeling

Tijdens de nabehandeling wordt de definitieve kleur en vorm bepaald, dit om diverse redenen:

 

»De kleur is lichter dan verwacht, tijdens de eerste behandeling zal de pmu niet te donker worden aangebracht omdat het beter is om de pmu iets donkerder te maken dan om pigment te verwijderen en opnieuw aan te brengen.

»De vorm of kleur is niet geheel naar uw wens, dit kan bijvoorbeeld voorkomen bij een reactie van de huid tijdens de eerste behandeling (bijvoorbeeld een zwelling of bloeding).

»Bijwerken van eventuele oneffenheden welke bijvoorbeeld zijn ontstaan door het meekomen van pigment met het afwrijven van korstjes, dit kan ook in de slaap gebeuren.

»Bijwerken van pigment welke met de eerste behandeling is afgestoten door het lichaam, dit kan bijvoorbeeld veroorzaakt worden door bepaalde lichaamseigen- of lichaamsvreemde stoffen.

De Behandeling

Gelieve op tijd komen, late aankomst kan leiden tot een vertraging voor de volgende klant. Reken op 2-uur voor je afspraak, de behandeling is niet iets dat kan worden overhaast. Ik neem gerust alle tijd voor je.
Als je je wenkbrauwen dagelijks een bepaalde vorm of kleur geeft, kom dan de dag van de behandeling zoals je het dagelijks gewend bent zodat ik een goede inzicht kan krijgen van je voorkeuren.

Aan het begin van de behandeling bepalen we de kleur en de vorm, hierbij kijk ik naar de verschillende eigenschappen van jouw gelaat om zo mooie en bijpassende wenkbrauwen, eyeliner of lippen te creëren. Niemand is volledig symmetrisch daarom moeten we realistisch blijven; een foto van jouw favoriete beroemdheid wenkbrauwen het jouwe maken is totaal onrealistisch en zal dan bij jouw gezichtsvorm niet zo overkomen als de voorbeeld op de foto. Wel hou ik rekening met de vorm wat gewenst is en zal deze dan op jouw gezichtsvorm afstemmen en zo de model wat het beste resultaat zal geven voortekenen en plaatsen. Zodra jij tevreden bent, kan en zal ik beginnen met het aanbrengen van de cosmetische pigmentatie.

Tijdens het aanbrengen van de cosmetische pigmentatie mag je niet onder invloed van alcohol of drugs zijn. Bij zwangerschap wordt het aanbrengen van een cosmetische pigmentatie afgeraden. Zorg dat je goed uitgerust bent, goed hebt gegeten en breng mij op de hoogte van zaken waarvan je denkt deze belangrijk zijn (bijvoorbeeld medicijngebruik, allergieën, overgevoeligheidsreacties, onder behandeling zijn van een dermatoloog).

De Genezingsproces

Hieronder kun je de algemene genezingsproces lezen, dit verschilt per persoon bij de een is de herstel sneller en bij de ander weer wat trager..

Gelijk na de behandeling kan er soms wat roodheid en zwelling optreden dit is huidsafhankelijk, dit is dan ook tijdelijk en verdwijnt na gemiddeld een uur. De eerste 7 dagen is de behandelde pigmentatie erg donker dit komt door de korst vorming, maar niet zo donker dat jouw dagelijkse activiteiten worden belemmert, je kunt gewoon doorgaan met je dagelijkse activiteiten.

De vorm kan de eerste dagen links en rechts verschillend zijn aangezien er vochtvorming is en een wondje samentrekt wat ook wat jeuk veroorzaakt. Dag drie tot vijf zal de pigmentatie bijna niet meer zichtbaar zijn, en lijkt het net of er hapjes zijn in de vorm, er vormt zich onder het korstje een nieuw huidje als een vliesje. Hierna zal het vliesje soms met schilfertjes loslaten en na circa zeven tot acht dagen zal de pigmentatie langzaam weer duidelijker worden. Hierdoor kunnen er kleine stukjes of delen van de behandelde pigmentatie verdwijnen en kan het dus zo zijn dat de kleur, zeker de eerste twee tot drie weken, meer roze achtig is in verband met het huidherstel.

Ook kunnen er hormonale invloeden zijn (overgang, menstruatie), medicijnen, het gebruik van antibiotica (ook al is dit 3 maanden geleden).

Raak niet in paniek als er droge plekken of korsten verschijnen ieder huid geneest anders dit is allemaal heel normaal en daarom geef ik ook duidelijk aan dat je een nabehandeling nodig zal hebben. Het is belangrijk dat je begrijpt dat dit een tweedelig proces is na de genezing van de tweede behandeling zal je het afgewerkte resultaat zien. Mijn behandelingen zijn dan ook Custom-Made en kan er  tot drie bezoeken nodig zijn om jouw de beste resultaat te geven. Wees geduldig.

Resultaten van de pigment opname door de huid is afhankelijk van de volgende factoren;
· huidtype · levensstijl ·weerstand ·aanwezigheid hoeveelheid oude pmu ·volledig nagekomen nazorg

!!! Een vette huid zal meer zorg nodig hebben, deze huidtype zal de pmu dan ook korter houden dan een normale huidtype. Hoe vetter de huid des te korter de pigmentkleur blijft.

!!! Oude pmu? dan moet dit eerst verwijderd worden voordat wij ons mooie werk kunnen plaatsen.

Tevens zorgt zweet en blootstelling aan de zon een snellere vervaging van de pigment. Gebruik ALTIJD min factor 30 het liefste factor 50 op de delen waar de pigment zich bevind. 

Ik vertrouw erop jouw zo volledig mogelijk te hebben geïnformeerd en zie jouw afspraak voor nabehandeling graag tegemoet

Hoelang gaat Pmu mee

Dit is afhankelijk van de volgende factoren;
· huidtype · levensstijl ·weerstand.

Een volledig nagekomen nazorg!!!

Een vette huid zal meer zorg nodig hebben, deze huidtype zal de pmu dan ook korter houden dan een normale huidtype. Hoe vetter de huid des te korter de pigmentkleur blijft.

Tevens zorgt zweet en blootstelling aan de zon een snellere vervaging van de pigment.

Gebruik ALTIJD min factor 30 het liefste factor 50 op de delen waar de pigment zich bevindt.

maxresdefault.jpg

Wanneer kies je voor Permanente make-up?

 • Geen of weinig tijd om make-up aan te brengen.

 • Geen of weinig wenkbrauwen.

 • Geen uitgesproken lipvorm meer

 • Moeite om wenkbrauwen of eyeliner te tekenen

bottom of page